Viersel Waterski Club Viersel Waterski Club
22 | 09 | 2018
Welkom in VWSC
maandag, 16 februari 2015 09:02

Welkom op de website van Viersel WaterSki Club VWSC

Viersel heeft zich vanaf het begin ingezet voor de promotie van de waterskisport in het algemeen : het merendeel van de leden beoefent de watersport recreatief, zelfs jetskieërs vinden de weg naar onze gezellige club. Maar het accent ligt vooral op het waterskiracen als competitiesport.

Onze club staat wereldwijd bekend om zijn jaarlijkse organisatie van de waterskirace "Viersel Diamond Race".

Viersel Waterski Club is één van de jongste en tegelijk één van de grootste waterskiclubs in België.
Meer dan dertig jaar geleden werd Viersel opgericht door een groep enthoesiastellingen, verzameld rond de spilfiguur Gaston Bertels. Deze laatste werd meteen de allereerste voorzitter van de club en zou met zijn toenmalig bestuur de club meteen in een beslissende richting sturen : waterskiracing.
Toevallig is dat niet, want vanaf het begin beschikt Viersel over een reeks erg sterke skiërs die met het merendeel van de Belgische titels aan de haal gingen. Jan De Vos, Fons Bertels, Manuella Swinnen, dat zijn enkele namen uit de pionierstijd van het skiracen die tot nu nog de nodige weerklank vinden
In 1995 en 2009  organiseerde onze club de Finale van de Wereldkampioenschappen Waterski Racing.

De grote bloei van onze club is ongetwijfeld mede veroorzaakt door het feit dat Viersel Waterski altijd de meeste kampioenen in zijn rangen heeft geteld, als voorbeeld mogen hier zeker volstaan te verwijzen naar de verschillende Belgische titels behaald door onze skiërs in het waterskiracen. Zij zorgen tevens voor internationale topprestaties. Denk maar aan de jaren negentig met Dany Bertels, veelvoudig Belgisch, Europees en Wereldkampioen. Wij mogen zeker niet vergeten Danny Van de Ven, Nico Bertels, Micha Robijn, Fanny Maginel. Peter Daems. Tal van andere skiërs maakten onze club groot. Met Dimitri Bertels als overwinnaar in een nieuwe categorie op het WK 2003 had Viersel opnieuw een wereldkampioen.

En dan niet te vergeten, onze talrijke jeugdige beloftevolle racers. Zo bracht  in 2005 Vicky Leysen  de WK-bronzen medaille Junior-Girls  mee naar Viersel.

Laatst aangepast op donderdag, 02 maart 2017 22:00
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner